Thorbjørn Risager
& The Black Tornado

Enkeltstarten i København er forbi, og nu vender vi atter blikket mod fejringen af Copenhagen Jazz Festival. Her i Københavns smukkeste forhave skal vi nu opleve en sommeraften i bluesmusikkens tegn. Gennem mere end 1.200 koncerter i 21 forskellige lande over de sidste 20 år har dette hårdt swingende ensemble etableret sig som et af de flittigste navne på den danske og europæiske livescene.  De trækker en stribe priser og flotte anmeldelser i deres kølvand. Nogle orkestre brager igennem og fader ud. Andre giver op, hvis gennembruddet ikke straks viser sig. Og så er der dem, for hvem det gælder liv og død at spille og stædigt vinder udbredelse ved at holde standarderne høje år efter år.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado hører til den sidste gruppe. Stille og roligt – både i Danmark og i udlandet – vokser kendskabet til de eksplosive bluesrock koncerter, hvor guitar, bas, trommer, orgel og blæsere omkranser Risagers kraftfulde vokal. Anmeldere har draget paralleller til både Ray Charles og Joe Cocker.

 

Line Up: Thorbjørn Risager: Vokal/guitar, Emil Balsgaard: Keys, Joachim Svensmark: Guitar, Kasper Wagner: Saxofon, Hans Nybo: Saxofon, Peter Kehl: Trompet, Søren Bøjgaard: Bas, Martin Seidelin: Trommer