Kresten Osgood og Maria Laurette Friis

Oplev eventyrlig jazz med den dynamiske duo Maria Laurette Friis og Kresten Osgood, kendt for deres fascinerende præstationer og grænseoverskridende tilgang til jazz. Maria Friis er vokalist og lydkunster, mens Kresten Osgood især er kendt som en ekstraordinær trommeslager. Derudover er de begge multiinstrumentalister, komponister og improvisatorer.

Deres fælles musikalske rejse startede, da de begge var med i kvartetten Tys Tys, der blev dannet på initiativ af Maria Friis i 1998 og udgav 3 anmelderroste albums i perioden 2001-2006. De har optrådt sammen mange gange siden, men har også hver for sig indspillet og stået på scenen i mange andre sammenhænge. Maria optræder desuden solo, mens Kresten Osgood har spillet på trommer med gud og hvermand i ind- og udland. Som duo kombinerer de kompositioner og improvisationer, og de bryder med deres unikke blanding af kreativitet og dygtighed sig fri af traditionelle begrænsninger og navigerer ubesværet i lydens, rytmens musikalske udtryksmåder,

Tag med på en fængslende musikalsk rejse midt i Brønshøj Vandtårns fantastiske kulisse under Brønshøj Sommerjazz til en eftermiddag med musik, der trodser forventningerne og hylder improvisationens kunst med eventyrlige lyde og innovative kompositioner. En begivenhed, hvor Vandtårnets helt særlige resonansakustik forstærker hver tone og rytme.

Kresten Osgood

Kresten er et af disse mennesker, som på samme tid trodser og helt ejer kategorierne. En ekstraordinær trommeslager og improvisator, der med den største respekt for traditionen udfordrer den på ethvert givent tidspunkt i sit kreative virke. Han har omkring 100 albums på samvittigheden, har turneret stort set overalt, har optrådt og/eller indspillet med legender som Roscoe Mitchell, Paul Bley, Lee Scratch Perry, William Parker, Masabumi Kikuchi, Derek Bailey, Wadada Leo Smith, Jason Moran, Michael Blake, Oliver Lake, Kurt Rosenwinkel, John Tchicai, Tim Berne, Justin Vernon, Peter Brötzman, Joshua Redman, Eugene Chadbourne, Billy Preston, Alan Silva, Brad Mehldau, Mats Gustafsson, Bennie Maupin, The National, Dr. Lonnie Smith, Sam Rivers og mange flere. Lonnie Smith, Sam Rivers, Henry Grimes, Dr. Yusef Lateef, Warren Smith og mange mange andre.

Maria Laurette Friis

Maria er en af de mest originale komponister, improvisatorer og multiinstrumentalister i Danmark. Hun er kendt fra bands som Tys Tys, Fritz Fontana Ensemble og fra John Cage-hyldesten “Suddenly, Silence”. Desuden har hun lavet musikalske projekter med Pamelia Kurstin (USA) på theremin. Senest har hun fortsat sin karriere solo.

Maria Laurette Friis og Kresten Osgood har været trofaste on and off-samarbejdspartnere i, hvad der virker som et helt liv. Men i deres improviserede duomøder ved ingen nogensinde, hvad der vil ske. 

Oplev Kresten Osgood og Maria Laurette Friis sammen med Noisy Beehive i Brønshøj Vandtårn søndag d. 7/7 kl. 16.00.