Caktus

Caktus er noget så usædvanlig som en dansk-norsk jazz quintet, der næsten er en dobbelttrio med 2 saxofonister og 2 kontrabasser udover en trommeslager. Gruppen ledes af den danske altsaxofonist og komponist Maria Dybbroe. Den akustiske lyd er i fokus, og musikerne eksperimenterer og improviserer ind og ud af de ellers stramme kompositioner. 

Caktus har givet over 50 koncerter rundt om i Norden, fået musik opført af DR Bigbandet, og samarbejdet med Oslo Jazzkomponisters Orkester om en koncert med Caktus numre i udvidet format, som skal indspilles og opføres ifbm. Aarhus Jazzfestival juli 2024. 

Deres debut-udgivelse ’Under Solen’ fra 2020 fik mange roser med på vejen, bl.a. en Steppeulvs nominering som ’Årets Komponist’ og en nominering til ’Årets Album’ ved Danish Music Awards Jazz 2021. Et af de bedste numre var ’Skumring ved Degnemosen’. JazzNyt skrev om deres andet album ’Flimrende’ udgivet som LP i 2023: ” Det er et kammermusikalsk møde, hvor jazzens improvisation, moderne klassisk musik og grooves er udgangspunktet…. Pladen kræver og fortjener fordybelsen. Den skal opleves i den flotte fysiske udgivelse. Stor anbefaling herfra.”

Line up: Maria Dybbroe: altsax // Zeki Jindyl– altsax // Thorbjørn Kaas – cello, kontrabas // Frederik Hagner – kontrabas // Tobias Andreassen – trommer