Mames Babegenush

Den står på livlig dansemusik med rødder i østeuropæisk folkemusik kombineret med nordisk melankoli, når orkestret Mames Babegenush går på scenen til Brønshøj SommerJazz.

Mames Babegenush er en sekstet, der opstod her i København i 2004, og som lige siden har udfordret genrer mellem genrer lige fra klassisk musik til jazz og nordisk folkemusik. De er et forrygende live orkester, der kan lokke de fleste ud at danse, og de har da også i en årrække optrådt ved Copenhagen Jazz Festival og også på Tønder Festival, ligesom de har spillet på en lang række internationale scener bl.a. Carnegie Hall i New York, Roskilde Festival og Schleswig-Holstein Musik Festival.

Deres navn ligger godt i munden og betyder ’Mors auberginesalat’, og det seks mand store ensemble tæller instrumenterne bas, saxofon, harmonika, trompet, klarinet, cimbalom og trommer.

De leverer medrivende instrumental-jazz med schwung og rødder i den bryllupsmusik (klezmer), der stammer fra jøderne i Østeuropa, som de har kombineret med nordiske toner og genrer.

Line up: Andreas Møllerhøj: bas //Lukas Rande: Saxofoner // Morten Ærø: Trommer & Cimbalon // Nicolai Kornerup: Accordion // Bo Rande: Flügelhorn og trompet // Emil Goldschmidt: Klarinet