Trypical Cumbia

Sammen med Copenhagen Jazz Festival byder vi børn i alle aldre op til dans. Den står på latintoner med inspiration fra genren Cumbia, der stammer fra den caribiske del af Columbia, når Trypical Cumbia spiller op til dans på årets Brønshøj Sommer Jazz. Cumbia er en musikgenre fra 1950’erne, der i dag er udbredt i hele Latinamerika – det er gademusik med en energi, der kan lokke de fleste ud at danse til de både sensuelle og dansevenlige latintoner. Orkestret har tidligere spillet på Copenhagen Jazzfestival bl.a. i Pumpehuset byhave.


De fem medlemmer af Trypical Cumbia har rødder i Columbia, Chile og Danmark, orkestret er startet her i København. De spiller et mix af nøje udvalgte sange og instrumental musik fra Columbia, Chile, Nicaragua, Peru og Brasilien samt deres egne kompositioner. Der er tempo, energi og glæde, når det farverige orkester går på scenen med et væld af instrumenter, hatte og den helt særlige latinenergi.

Line up: Cristina Nyangai Siiger: Vokal // José Lezaeta: Saxofon // Bernardo Batalla: Trommer //  Lucas Caddeo: Keys // Albert Reinholdt: Bas